fbpx

Business Scaleup

Starta din tillväxtresa

En vinnande affärsidé behöver ständig påfyllning av både kunskap och omvärldsbevakning för att utvecklas. Genom att skapa utrymme för ett hållbart strategiskt arbete kan ditt företag möta morgondagens behov och öka företagets omsättning och bemanning för att bli mer lönsam. 

Business Scaleup är ett tillväxtprogram för små och medelstora företag i Västernorrland som vill växa. I programmet stöttar vi företag med att tydligt visualisera framtiden och sätta en strategi för att nå målen.

Är du redo att växa? 
Kontakta Annica för ett förutsättningslöst möte via mejladressen annica.lindgren(@)bizmaker.se.
Intag till programmet sker löpande.

 

Programmet baseras på en prisbelönt metod som drivs av Stiftelsen Navigator.

DU FÅR TILLGÅNG TILL:

KARTLÄGGNING

Stöd med att identifiera och effektivisera processer samt spetsa företagets målbild

FÄRDPLAN

Beprövade verktyg och metoder samt coaching genom regelbundna uppföljningar och möten 

SPETSKOMPETENS

BizMakers breda nätverk med företagsbyggare och affärsrådgivare

VEM KAN DELTA?

Tillväxtprogrammet riktar sig till dig som driver företag i Västernorrland oavsett vilket bransch du verkar inom. Företaget ska ha en omsättning på minst fem miljoner kronor per år. 

Vad krävs som deltagare?

 • Du är vd, ägare eller ingår i företagets ledningsgrupp
 • Du har ambition att växa med ditt företag
 • Ditt företag har cirka 5-18 anställda

KOSTNADER

Norrlandsfonden har gjort det möjligt att vi kan erbjuda fem företag pilotplatser för 26 000 SEK. Avgiften för att medverka i Business Scaleup är annars 115 000 SEK. BizMaker förbehåller sig rätten att välja ut vilka fem företag som får vara pilotbolag utifrån tillväxtpotential och att de ska representera en bredd både när det gäller mångfald och variation av branscher.

OM PROGRAMMET

Programmet sträcker sig upp till 18 månader med regelbundna träffar med BizMaker och erfarna företagsbyggare. Upplägget utformas utifrån din tid, dina behov och resurser.

Programmet baseras på en prisbelönt metod som drivs av Stiftelsen Navigator. Sedan 2022 drivs programmet i Västernorrland av BizMaker för att stötta företag på tillväxtresan.

PROGRAMUPPLÄGG

Steg 1. Första mötet
Vi bokar in ett första möte för att lära känna dig och ditt företag. Vi genomför också en mål- och processkartläggning där vi identifierar fem strategiskt viktiga processer som har potential att utvecklas för att öka tillväxten på ditt företag.

Vi går igenom:

 • Företagets kärnprocess och kartlägger mål och arbetsflöden för att se vart din verksamhet befinner sig idag
 • Företagets resurser, vad som kan effektiviseras och var lönsamheten finns

Steg 2. Coacher tillsätts
Fyra coacher med expertkunskap tillsätts utifrån de behov som finns på ditt företag. Det kan vara allt från expertkompetens inom ekonomi, kund, process eller utveckling. Coacherna kommer att stödja dig och ditt företag genom hela programmet.

Steg 3. Lär känna coacherna
Coacherna beskriver  vad de kan tillföra i processen utifrån de fem strategiska mål och processer som identifierats vid det första mötet.

Steg 4. Coachträffar
Sex träffar bokas in med dig, BizMaker och de fyra coacherna där mål och processer följs upp. Utöver det har BizMaker tre individuella avstämningsmöten tillsammans med dig.

Vi bistår med ett beprövat koncept under samtliga möten och dokumenterar hela processen.

  IP OCH SÄKERHET

  Vi värnar om dina immateriella rättigheter och all IP stannar hos dig som upphovsmakare. Vi arbetar under strikt sekretess och all information behandlas konfidentiellt.

  FRÅGOR?

  Kontakta Annica för ett förutsättningslöst möte 073 823 37 72, annica.lindgren(@)bizmaker.se

   

  VILL DU BIDRA MED DIN KOMPETENS SOM COACH?

  Vi söker dig med lång erfarenhet inom företagande och företagsutveckling som vill dela med dig av din kunskap som coach i vårt tillväxtprogram Business Scaleup.  

  FÖRETAG I BUSINESS SCALEUP:

  Hans Persson, vd på Hamek verkstad.

  HAMEK VERKSTAD

  En komplett mekanisk verkstad med bred tillverkning från plåt till målad produkt. Tar uppdrag från företag som inte har någon egen tillverkning.

  På bilden ser du Patrik Rosengren och Annica Jonsson som arbetar på Kinab.

  KINAB

  Helhetsleverantör för återvinningsmiljöer. De skapar fräscha och fungerande återvinningsmiljöer genom rengöring, service samt konsulttjänster ute hos sina kunder. 

  Teamet Xavitech.

  XAVITECH

  Utvecklar, tillverkar och säljer intelligenta mikropumpar med inbyggd mjukvara optimerade för olika gas och vätskeapplikationer på en global marknad.

  Fredrik Harlestedt och Christer Andersson på Bilfix.

  BILFIX

  En bilverkstad som felsöker, reparerar och utför service på alla bilar, oavsett bilmärke.  De erbjuder också däckbyte, hjulinställning och däckhotell.

  FINANSIÄRER