Business scaleupStarta din tillväxtresa

Är du redo att utmanas och utvecklas? Business Scaleup är ett tillväxtprogram för mikro- och småföretag i Västernorrland som vill växa. Genom programmet får du och ditt företag stöd i att skapa utrymme för ett hållbart, strategiskt arbete för att möta morgondagens behov och bli mer lönsamt. Upplägget baseras på en prisbelönt metod som tillhandahålls genom Stiftelsen Navigator.

Vill du delta eller veta mer?

Vad är en scaleup?

En Scaleup är ett litet men etablerat företag med potential att växa. Företaget har en tydlig affärsidé och en produkt som blivit bekräftat på marknaden. De har utvecklat en affärsmodell som fungerar och vet vilket marknadssegment de ska rikta sig mot. Nästa steg för en Scaleup är att utveckla nya strategier för att växa och expandera. 

Har ni potential och vilja att växa? 

Då är du och ditt företag inte ensamma. Det finns ett stort antal företag i Västernorrland med både potential och vilja att växa som ändå inte gör det av olika anledningar. I filmen hör du deltagande bolag, en tillväxtcoach och processledare från BizMaker berätta om programmet. Vem borde delta? Vad ger det bolagen som är med?  

Om Business Scaleup

Business Scaleup löper över 18 månader med regelbundna träffar och utformas utifrån din tid, dina behov och resurser. Under programmet träffar du oss på BizMaker som koordinerar programmet och dina utsedda coacher. Tillsammans stöttar vi dig genom att bland annat kartlägga verksamheten, ta fram en framtida färdplan och bidra med unik spetskompetens. Intag till programmet sker löpande.

VEM kan delta?

Business Scaleup riktar sig till dig som driver företag i Västernorrland oavsett vilket bransch du verkar inom.  

Du som vill delta behöver uppfylla de här villkoren:

  • Du är vd, ägare eller ingår i företagets ledningsgrupp.
  • Du har ambition att växa med ditt företag.
  • Ditt företag har ca 5-18 anställda
  • Ditt företag har en omsättning på minst fem miljoner per år. 

IP OCH SÄKERHET

Vi värnar om dina immateriella rättigheter och all IP stannar hos dig som upphovsmakare. Vi arbetar under strikt sekretess och all information behandlas konfidentiellt.

Ett konkurrenskraftigt företag i framkant behöver ständig påfyllning av både kunskap och omvärldsbevakning för att utvecklas.

Ewa Sandeheim, BizMaker

Så här går det till

KArtläggning

Du får stöd med att identifiera och effektivisera processer samt spetsa företagets målbild. 

färdplan

Du vägleds med beprövade verktyg och metoder samt coaching genom regelbundna uppföljningar.

spetskompetens

Du får tillgång till BizMakers breda nätverk av erfarna företagare, affärsrådgivare och coacher.  

STEG 1. FÖRSTA MÖTET

Vi bokar in ett första möte för att lära känna dig och ditt företag. Under det här mötet genomför vi en mål- och processkartläggning där vi identifierar fem strategiskt viktiga processer som har utvecklingspotential för att öka tillväxten i ditt företag. 

I mål- och processkartläggning behandlas bland annat:

• Företagets kärnprocess och kartläggning av mål och arbetsflöden för att se var din verksamhet befinner sig idag.
• Företagets resurser, vad som kan effektiviseras och var lönsamheten finns.

STEG 2. coacher tillsätts

Ditt företag matchas med fyra coacher som besitter expertkunskap som bedöms vara till nytta för just dig och ditt företag. De områden som täcks in är ekonomi, kund, process och utveckling. Coacherna kommer sedan att stötta dig och ditt företag genom hela programmet. Coacherna är personer från näringslivet med gedigen erfarenhet och spetskompetens.  

STEG 3. lär känna coacherna

I det här momentet lär du känna dina coacher och de beskriver vad de kan bidra med, utifrån sina unika kompetensområden och kopplat till de fem strategiska mål som identifierades under det första mötet (mål- och processkartläggningen).

STEG 4. coachträffar

Du, de fyra coacherna och vi på BizMaker träffas vid sex tillfällen för att gå igenom och följa upp de mål och processer som identifierats. Utöver det har du också individuella avstämningsmöten tillsammans med oss på BizMaker. Vi följer ett beprövat koncept under samtliga möten och dokumenterar hela processen. 

Medverkan i programmet har så här långt gett mycket idéer och tankar. Framförallt har vi fått en bättre affärsmässighet av att andra blickat in i verksamheten.

Fredrik Harlestedt, Bilfix

De flesta som driver småföretag är varken ekonomer eller hr-specialister utan är duktig på just sitt yrke. Jag tror att många likt mig behöver hjälp med sånt som inte rör kärnverksamheten.

André Nykvist, A.N Mättjänster

VILL DU Bli tillväxtCOACH?

Vi söker dig med lång erfarenhet inom företagande och företagsutveckling, som vill dela med dig av din kunskap som tillväxtcoach i vårt program Business Scaleup.

JAG VILL VETA MER OM ATT VARA tillväxtCOACH

Deltagande företag

Magnus Nelhagen på Mobilbetong Ånge.

MOBILBETONG ÅNGE

Utför i huvudsak betongtillverkning ute på varje arbetsplats men även lastning, lossning och utkörning av grus. Samt uthyrning av byggmaskiner bland annat.

Besök Mobilbetong Ånge
André Nykvist, vd på A. N Mättjänster.

A.N Mättjänst

Tillhandahåller tjänster för allt inom mätning; utsättning, inmätningar, mängdberäkningar, mängdregleringar, stomnät och projektering exempelvis. 

Besök mattjanster.se
Patrik Rosengren och Annica Jonsson på Kinab.

KINAB

Helhetsleverantör för återvinningsmiljöer. De skapar fräscha och fungerande återvinningsmiljöer genom rengöring, service samt konsulttjänster ute hos sina kunder.

Besök kinab.se
Fredrik Harlestedt och Christer Andersson på Bilfix.

BILFIX

En bilverkstad som felsöker, reparerar och utför service på alla bilar, oavsett bilmärke. De erbjuder också däckbyte, hjulinställning och däckhotell.

Besök bilfix.nu
Henrik Sjöström och Vincent Skerved från Xavitech AB.

XAVITECH

Utvecklar, tillverkar och säljer intelligenta mikropumpar med inbyggd mjukvara optimerade för olika gas och vätskeapplikationer på en global marknad.

Besök xavitech.com
Hans Person, vd på Hamek Verkstad AB.

HAMEK VERKSTAD

En komplett mekanisk verkstad med bred tillverkning från plåt till målad produkt. Tar uppdrag från företag som inte har någon egen tillverkning.

Besök hamekverkstad.se

Vill du veta mer?

Ewa Sandeheim

Projektledare
070 667 19 94

Pelle Berglund

Affärsrådgivare – Ånge
073 847 94 24

Senaste nyheterna om Business Scaleup

Xavitech har deltagit i BizMakers affärsutvecklingsprogram Business Scaleup och visar fina resultat.
Nyhet

Xavitech tar nästa steg med BizMakers affärsutvecklingsprogram Business Scaleup

Patrik Rosengren och Annica Jonsson på Kinab.
Nyhet

Från tyst norrlänning till ledstjärna inom hållbarhet 

Hans Persson på Hamek Verkstad deltog i BizMakers tillväxtprogram Business Scaleup
Pressrelease

Kramforsföretaget har ambitiösa planer för framtiden