Fredrik Jonasson och Claus Hjorth från ITSL Solutions på Grönborgs i Sundsvall.
Fredrik Jonasson, medgrundare, och Claus Hjorth, säljansvarig, på ITSL Solutions.
Pressrelease

Ny tjänst löser säkerhetsutmaningar för offentlig sektor

Framstegen inom digitalisering och AI gör många jobb lättare – men skapar också nya utmaningar inom säkerhet och sekretess. Hittills har det varit svårt att använda AI på ett säkert sätt i stora delar av offentlig sektor, men nu utvecklar bolaget ITSL Solutions en tjänst som ska lösa problemet.

– Idag skickar man fortfarande känslig information via fax och post – vi utvecklar teknik så att offentlig sektor kan arbeta effektivt med AI på ett lagligt och lämpligt sätt. Det kommer att spara mycket tid och stora summor pengar – och dessutom ge medborgarna bättre service, säger medgrundaren Fredrik Jonasson.

ITSL har nu fått stöd på upp till 1,6 miljoner kronor från Region Västernorrland för att fortsätta arbetet med plattformen framåt, och den 18 april lanseras den. Då arrangeras också Nextcloud Nordic Hub på Grönborgs i Sundsvall, där ITSL tillsammans med representanter från bland annat Försäkringskassan berättar om det senaste inom etisk AI och open source.

– Tillsammans kommer vi att dyka ner i framtidens möjligheter inom digital kommunikation och AI för offentlig sektor, säger Fredrik Jonasson.

Bolaget har jobbat hårt för att skapa lösningar som är säkra nog för offentlig sektors höga krav på sekretess och skydd av data. Istället för att lagras i utländska molntjänster så hanteras datan i Sverige, och leverantören av plattformen får inte tillgång till informationen.

Kontakt

Fredrik Jonasson, medgrundare
070 330 11 89, fredrik@itsl.se

Relaterade nyheter

Från vänster: Ewa Sandeheim - BizMaker, Carina Bergquist-Palm - Nordeas Norrlandsstiftelse, Olof Frensberg - Blå Grön Odling, Logoped Anna Nilsson, Emma Holmström - Mattematikvågen, Sofie Hallin - Nordea.
Nyhet

Vinnarna av Nordeas Norrlandsstiftelses Hållbarhetspris utsedda

Nawras Alashour är utvecklingschef på startupbolaget BlåGrön Odling.
Pressrelease

Härnösandsföretaget lanserar sitt odlingssystem i Östersund

Nicklas Boström och Patric Hörnsten Nilsson är teamet bakom startupbolaget WatchitGolf från Örnsköldsvik.
Nyhet

WatchItGolf tar swingen in i framtiden – med mobilen som verktyg