Kvinna ler och skakar hand med en person. Glad man i bakgrunden.

projektInnovationskraft för grön omställning

Projektet Innovationskraft för grön omställning syftar till att hjälpa små och medelstora företag i norra Sverige att växa och bli mer konkurrenskraftiga genom att utnyttja möjligheterna i den gröna omställningen i industrin. 

Genom att synliggöra och göra innovationsmiljöer och testbäddar tillgängliga, ska vi stärka företagens förmåga att skapa och förbättra produkter och tjänster. Dessutom möjliggör projektet ökad tillgång till kunskap och verktyg för systematiskt innovationsarbete för små och medelstora företag. Tack vare projektet kan vi främja samarbete inom innovation mellan företag och andra aktörer som industriföretag, akademiska institutioner och forskningsinstitut. 

Projektägare är Skellefteå Science City och övriga parter är Arctic Business, BizMaker, Piteå Science Park, RISE Processum, Umeå kommun och Uminova Innovation.

Enkel struktur förvandlar industrins restströmmar till värdefulla affärsmöjligheter

Traditionella metoder för att hantera restströmmar är ofta inte tillräckligt flexibla eller innovativa för de miljöutmaningar vi står inför. BizMaker har genom projektet Innovationskraft för grön omställning därför tagit fram en enkel struktur för att hjälpa industriföretag att identifiera och sortera värdefulla restströmmar som kan bana väg för nya cirkulära affärsmodeller, samarbeten och en ökad lönsamhet.

LÄS NYHETEN OM restströmmar

Vill du veta mer?

Mona Sundin

Affärsområdeschef Science Park
072 202 07 76

vi bygger för framtiden

När vi hjälper hållbara idéer växa, formar vi ett näringsliv som kan skapa värdeavkastning långt bortom den ekonomiska resultaträkningen. 

BizMAKER hållbarhetsarbete

Vi ÄR BIZMAKER

Vi finns till för att stötta idébärare, företag och organisationer för att utveckla innovativa lösningar och skapa hållbar tillväxt.

OM OSS