hållbarhetEtt Västernorrland inom planetens gränser

Med de sociala och planetära utmaningar vi står inför har nya idéer aldrig varit viktigare. För att skapa en säker framtid för människor och planet behöver vi tänka om hur vi lever och skapar värde – därför är innovation ett viktigare verktyg än någonsin. 

Vi på BizMaker har en fantastisk möjlighet att vara med och möjliggöra de lösningar samhället behöver. Genom att få hållbara idéer att lyckas och hjälpa dagens företag att ställa om sina affärsmodeller kan vi bidra till ett Västernorrland inom planetens gränser. Det i sin tur bidrar till lösningar som gynnar hela världen. Samtidigt har vi också ett stort ansvar att se till att vi inte gynnar överkonsumtion, ohälsa, naturförstörelse eller andra ohållbara samhällstrender. 

Vårt mål är att hjälpa entreprenörer, organisationer och företag att skapa affärsmodeller som har en positiv påverkan på natur och människor. Detta kan inkludera att bidra till återställande av ekosystem, förbättra människors livskvalité och att bidra till ett säkert samhälle. 

Våra fem värden

Hållbättre lösningar

Vi hjälper de lösningar som ställer om näringslivet och främjar innovation som bygger framtidens organisationer. Det kan vara lösningar med mindre negativa avtryck – eller lösningar som kan snabba på omställningen. 

CIRKULÄR INNOVATION

Genom att lämna linjära affärsideal bakom oss skapar vi värde på nya sätt, där den enes avfall blir den andres resurs. 

jobb & skatter

En region i arbete skapar avkastning för fler samhällsnyttor. Och i ett välmående samhälle minskar utanförskap – därför är sysselsättning ett viktigt värde för oss. 

möjligheter för alla

Mångfald är den bästa grunden för innovation, och för att möta samhällets utmaningar behöver vi ta vara på olika människors erfarenheter och kompetens.

regenerativa förebilder

Tillsammans med framtidens entreprenörer och innovatörer visar vi hur framtidens företagande ser ut – och kan inspirera fler att följa efter.

Vill du veta mer?

Klara Ördell

Hållbarhetsrådgivare/ Kommunikatör
073 097 26 48