Vinnare Femillo Awards 2023
Pressrelease

Här är alla vinnare i Femillo Awards 2023

Under september lanserade startupbolaget Femillo från Härnösand ett nytt nationellt pris, Femillo Awards. Efter en lång process med nomineringar från allmänheten, finalisturval av jury och röstning av allmänheten står det nu äntligen klart vilka personer och företag som står som segrare i respektive kategori.

Vinnarna är:

Årets app: Ella
Årets barnmorska: Katarina Svensson Flood
Årets fysioterapeut: Helena Jönsson
Årets gynekolog: Hilde Löfqvist
Årets insats: Förlossningsskadad? Du är inte ensam!
Årets inspiratör: Monika Björn
Årets produkt: Period Pack
Årets psykolog: Agnes Granberg

–Vårt mål med Femillo Awards är att uppmärksamma och stötta aktörer som oförtröttligt jobbar för att främja kvinnors hälsa och välbefinnande, säger Abelone Tischbein-Madsen hos Femillo.

Responsen från allmänheten har varit stor och över 1000 röster strömmade in inom loppet av 48 timmar från lanseringen av röstningsformuläret.
–Det finns helt klart ett otroligt brett intresse och engagemang på detta område och vi ser fram emot att fortsätta utveckla Femillo Awards under kommande år, säger Abelone Tischbein-Madsen.

Monika Björn vann priset för Årets inspiratör 2023.

–Det är en ära bara att bli nominerad tillsammans med andra fenomenala kvinnor som verkligen gör STOR skillnad genom sina arbeten med att folkbilda kring kvinnors hälsa och höja medvetenheten kring hur kvinnosjukvården kan förbättras, säger hon.

Femillo är ett av de startupbolag som går BizMakers inkubatorsprogram. Femillo har utvecklat en plattform som tillhandahåller omfattande information om vilka resurser som finns tillgängliga inom kvinnohälsa. De är dedikerade att underlätta för kvinnor att hitta rätt stöd i rätt tid för att förbättra sin hälsa och sitt välbefinnande. Femillo Awards är en förlängning av denna vision, där de vill uppmärksamma de som har en positiv inverkan på kvinnohälsosektorn och som bidrar till att förbättra kvinnors liv.

Sponsorer till priset är Blombruket, MyMOWO, Feminvest, Amzello, Gånsviks choklad och Graaf Ledin PR.

Kontakt

Abelone Tischbein-Madsen, vd Femillo
070-730 32 00, hello@femillo.com

Relaterade nyheter

Från vänster: Ewa Sandeheim - BizMaker, Carina Bergquist-Palm - Nordeas Norrlandsstiftelse, Olof Frensberg - Blå Grön Odling, Logoped Anna Nilsson, Emma Holmström - Mattematikvågen, Sofie Hallin - Nordea.
Nyhet

Vinnarna av Nordeas Norrlandsstiftelses Hållbarhetspris utsedda

Abelone Brander, Anna Nordlander och Hanna Nordenö är teamet bakom samlingsplatsen för kvinnorshälsa och välmående - Femillo.
Nyhet

Femillo finslipar tjänsten och breddar erbjudandet

Fredrik Jonasson och Claus Hjorth från ITSL Solutions på Grönborgs i Sundsvall.
Pressrelease

Ny tjänst löser säkerhetsutmaningar för offentlig sektor