Abelone Brander, Anna Nordlander och Hanna Nordenö är teamet bakom samlingsplatsen för kvinnorshälsa och välmående - Femillo.
Abelone Brander, Anna Nordlander och Hanna Nordenö är teamet bakom Femillo som nu lämnar BizMakers inkubatorprogram för att stå på egna ben.
Nyhet

Femillo finslipar tjänsten och breddar erbjudandet

Det ska vara lätt att hitta rätt hjälp, tjänster och produkter inom kvinnors hälsa och välmående. Samlingsplatsen Femillo satsar på att bli det självklara valet i sin nisch. Nu tar bolaget sitt erbjudande till nästa nivå, och förbereder 2024 års upplaga av hyllade Femillo Awards.

Med en bakgrund som entreprenör och svensk expert på Amazon var det med djupa insikter inom e-handel som Anna Nordlander tillsammans med Hanna Nordenö startade Femillo, en samlingsplats för tjänster och produkter inom kvinnors hälsa och välmående. Bolagets resa började som en app under varumärket About Mom med mål att identifiera problem och hitta hjälp med efterförlossningsvård. Men teamet insåg snabbt att behoven var mycket bredare än bara i samband med barnafödande. 

– I våra fokusgrupper kom det hela tiden fram att det är samma sak med till exempel klimaktieriet eller PCOS, att det är svårt att identifiera och få rätt hjälp. Då bestämde vi oss för att ta ett helhetsgrepp på kvinnohälsa. 

Det blev en klassisk “pivot”, alltså när affärsmodellen svängs om i en ny riktning. I samband med detta kompletterades även grundarteamet med sälj- och marknadsansvarige Abelone Brander. 

Under en stor del av resan har Femillo haft hjälp av BizMakers inkubatorprogram, där affärsrådgivare och specialistkonsulter efter behov stöttar startups med att driva sin idé framåt. 

– Vi har fått stöttning genom vår affärsrådgivare Cecilia Nordlund som har varit ett väldigt bra bollplank. BizMaker har hjälp oss med att strukturera upp affärsidén, ifrågasätta när det har behövts, stöd inom press och marknadsföring. Vi har också fått konsulthjälp inom juridik. GDPR och datahantering har varit en väldigt viktig fråga ända från start, säger Anna Nordlander.

Idag är Femillo en samlingsplats för allt inom kvinnors hälsa och välmående, med målet att bli en one-stop shop i sin nisch. Omkring 5 000 aktörer inom allt från gynekologi till fysioterapi och psykologi är sökbara på sajten, och framåt är tanken att öka exponeringen av utvalda, betalande leverantörer. Femillo har under processen breddat erbjudandet till att omfatta även friskvård, träning och produkter riktade till målgruppen.

– Affärsmodellen är en klassisk marknadsplats, kan man säga. Det är vår helhetsbild av behoven inom kvinnohälsa som är Femillos stora styrka, säger Anna Nordlander.

Lanseringen i början av 2023 var en stor milstolpe. Under hösten lanserade bolaget också Femillo Awards, en prisutdelning till de bästa aktörerna inom kvinnors hälsa och välmående, som fick stort medieutrymme och bidrog till att lyfta frågan. 

– Det var nästan det bästa betatest vi gjort – intresset var enormt! Första helgen fick vi in över 1 000 röster från allmänheten, utan någon betald marknadsföring. Nu planerar vi för årets upplaga som kommer att äga rum under hösten.

Parallellt pågår utvecklingsarbetet med att finslipa Femillo ur ett användarperspektiv och successivt bygga ut tjänsten. Bland annat arbetar bolaget med att utöka sitt kunskapscenter – det var ju där allt började, i sökandet efter information om problem som ibland kan vara svåra att identifiera och hitta hjälp med. 

Än så länge har bolaget valt att inte ta in externt kapital, men Anna Nordlander stänger inga dörrar. Ambitionerna är höga och målet är satt.

– Om tre år är vi det självklara valet när det kommer till kvinnors hälsa och välmående, säger Anna Nordlander. 

Kontakt

Anna Nordlander, Femillo
hello@femillo.com

Relaterade nyheter

Vinnare Femillo Awards 2023
Pressrelease

Här är alla vinnare i Femillo Awards 2023

Femillo presenterar namnen på de personer som sitter med i juryn för Femillo awards
Pressrelease

Femillo Awards presenterar tunga namn i juryn

Startupbolaget Femillo lanserar nytt nationellt pris för att hylla personer inom kvinnohälsa.
Pressrelease

Nytt, nationellt pris hyllar insatser för kvinnors hälsa och välmående