Nyhet

Tregion Startup Invest lanserar sin andra fond – viktig satsning för att stärka startupscenen i Västernorrland

Tregion Startup Invest stärker finansieringsmöjligheterna för startups i Västernorrland genom lanseringen av sin andra fond. Fonden vänder sig till entreprenörer och affärsänglar som vill engagera sig i att stötta framtidens företag med kapital, erfarenhet och nätverk.

Med ett snabbt utvecklande nationellt finansieringssystem och flera regioner som rustar sig för framtiden är det viktigare än någonsin att även Västernorrland erbjuder starka förutsättningar för tillväxt. Tregion Startup Invests nya fond syftar till att fortsätta stödja startups i Dalarna, Gävleborg och Västernorrland.

Fonden riktar sig till entreprenörer och investerare som vill bidra till nästa generations startups, inte bara med kapital utan också med erfarenhet och kunskap.

– Det här är en möjlighet för entreprenörer att investera i och vägleda andra företagare, samt dela med sig av erfarenheter från sin egen företagsresa, säger Erica Markusson, finansieringsrådgivare på BizMaker.

Tregion Startup Invest har sedan starten i januari 2022 redan investerat i elva startups från de tre regionerna. Utöver finansiering erbjuder Tregion även ett starkt nätverk, kompetensutbyte och matchning med rätt investerare. Syftet är att sprida kapitalet utanför storstadsområdena och därmed ge fler företag möjlighet att växa och lyckas.

– Genom att flytta kapital till regionerna skapar vi starkare, mer diversifierade ekosystem där fler företag får möjlighet att blomstra, säger Erica.

Vill du investera i framtidens startups?

Den andra fonden är nu öppen för nya investeringar och Tregion Startup Invest söker entreprenörer och investerare som vill vara en del av satsningen. Sista dag för att anmäla intresse är 31 oktober 2024. 

Den 15 oktober mellan kl 09.00-10.00 finns det möjlighet att ta del av mer information vid en digital informationsträff. Läs mer och anmäl dig här: https://bizmaker.confetti.events/tregion241015

Kontakt

Erica Markusson, finansieringsrådgivare, BizMaker
erica.markusson@bizmaker.se, 070 375 03 19

Relaterade nyheter