Youngnest är ett startupbolag från BizMaker.
Nyhet

Massor av envishet och smart spelifiering gav framgång

Startupbolaget YoungNest har skapat en life skill-bank som förbereder unga för vuxenlivet. Bolaget klev in inom ramen för BizMaker för ett år sedan. Först i inkubatorprogrammet och därefter i Youth Wellness Accelerator. Nu är det dags att flyga vidare med hjälp av spelifiering.

Webben youngnest.se guidar till allt som unga vuxna förväntas ta ansvar för själv – som jobb, fack, bostad, försäkringar och skatt. Plattformen samlar viktig information och samarbetar med utvalda företag som också vill hjälpa ungdomar. För att locka besökare till webben bygger bolaget dessutom ett spel som lanseras mot skolor och kommuner.

– Idén kring webben har varit densamma sedan vi startade bolaget. Det vi har skruvat på är hur ungdomarna ska hitta dit. Vi kom på att vi ska sprida budskapet via ett spel och via sociala medier, säger grundaren Nick Sandström.
Spelet testas inom kort på ungdomsgårdar i Sundsvall, Arboga och Solna, där ungdomarnas feedback gör att det kan finslipas ännu lite till. YoungNest har också fått bra gensvar i sociala medier, där bolaget i dag når ut till mestadels ungdomar.

– Nu har vi byggt ett community som själv börjat ta tag i, ställa och besvara frågor, berättar Nick.
YoungNest har precis fått sin tredje innovationscheck av Almi, vilket möjliggör att Nick Sandström kan resa ut i landet och träffa skolor och kommuner.

– Ett av mina favoritögonblick var när jag fick berätta om YoungNest på Timrå kommuns näringslivsfrukost. När man står inför andra får man många frågor som tvingar till reflektion. Kanske leder det till och med fram till något ännu bättre!

BizMakers affärsutvecklingsprogram Youth Wellness Accelerator hjälper startupbolag att testa, verifiera och kommunicera digitala lösningar som motverkar psykisk ohälsa hos barn och unga. BizMakers affärsrådgivare Maria Wiik är en av de personer Nick Sandström lyfter fram nu när tiden i acceleratorn ska sammanfattas.

– Maria ställde massor av svåra frågor kring exempelvis hur vi ska hantera dialogen med investerare och kommuner och hon utmanade oss ständigt i att finslipa vår idé. Tack vare henne fick vi också kontakt med rätt personer i Sundsvalls kommun och på Almi.

Nick menar att han nu ser entreprenörskap och att driva bolag på ett helt annat sätt än tidigare. Inte minst när det gäller att göra saker i rätt ordning. Han berömmer också upplägget i acceleratorn, som har varit skräddarsytt för deltagarnas behov.

– BizMaker har varit till fantastiskt stor hjälp. De har gett oss alla de verktyg och resurser vi behövde, med workshops och seminarier som passar för varje fas i processen. Youth Wellness Accelerator har verkligen tagit både vårt mindset och bolaget till nästa nivå, säger Nick Sandström om det senaste året som företagare.

Hittills har YoungNests arbete lett fram till värdefulla kontakter med Solna kommun, Arboga kommun och Sundsvalls kommun. Vad väntar då framåt?

– Vi vill börja med ett tight community för att sedan sprida vår verksamhet runt om i landet. På sikt tittar vi även på andra länder i Europa. Just nu jobbar jag med spelprototypen alla vakna timmar då jag inte knäcker extra på ett sidojobb. En sak är säker: Man måste vara sjukt envis som företagare!

Den envisheten har tagit Nick och det övriga teamet bakom YoungNest långt. Bland annat till värdefulla kontakter med RISE och deras GameNode-grupp i Stockholm.

– Att RISE vill samarbeta med oss för att utforska möjligheterna att förverkliga vår spelidé är det bästa som har hänt! Jag ser verkligen fram emot fortsättningen, avslutar Nick Sandström.

Kontakt

Nick Sandström, grundare YoungNest
nick(@)youngnest.se

Relaterade nyheter

Fredrik Jonasson och Claus Hjorth från ITSL Solutions på Grönborgs i Sundsvall.
Pressrelease

Ny tjänst löser säkerhetsutmaningar för offentlig sektor

Nawras Alashour är utvecklingschef på startupbolaget BlåGrön Odling.
Pressrelease

Härnösandsföretaget lanserar sitt odlingssystem i Östersund

Nicklas Boström och Patric Hörnsten Nilsson är teamet bakom startupbolaget WatchitGolf från Örnsköldsvik.
Nyhet

WatchItGolf tar swingen in i framtiden – med mobilen som verktyg