fbpx

Future Industry Accelerator

Drive the change

Genom ett intensivt affärsutvecklingsprogram tillsammans med branschledande storbolag och industrier skapar Future Industry Accelerator möjligheter för startups att utveckla morgondagens industri. Verifiera och utveckla lösningar i nära samarbete med potentiella kunder och partners, få tillgång till kraftfulla plattformar, digital expertkompetens och ta chansen att växla upp era lösningar till en ny nivå genom goda investeringar.

Har ni en innovation för framtidens industri?
Ansökan för Future Industry Accelerator är stängd

Svensk basindustri är avgörande för Sveriges ekonomi. Sveriges industrier är moderna, konkurrenskraftiga och i internationell toppklass. I takt med att industrin utvecklas skapas också nya idéer och nya teknologier i andra delar av näringslivet.

Genom att korsbefrukta traditionell industri med innovativa startups kan vi skapa helt nya lösningar, för både bättre affärer och mer livskraftiga bolag.

FOKUSOMRÅDEN

Vi är intresserade av innovationer med koppling till industrin i alla dess former. Kanske ser du nya möjligheter att hitta och säkerställa kompetensförsörjningen inom industrin, förbättrade säkerhetsrutiner, nya användningsområden för bildanalys eller annat som kan göra industrin lite mer effektiv och hållbar. Då är det dig vi söker!

Exempel på innovationer som vi söker:

 • Produkter och tjänster inom t.ex. IoT, Big Data, SCM, AI, VR och robotik
 • Effektivisering av industriella produktionsprocesser
 • Logistiklösningar
 • Lösningar för förbättrad arbetsmiljö och säkerhet
 • Innovationer baserade på bildanalys

 

ACCELERERA DITT FÖRETAG

Programmet omfattar sju månaders affärsutveckling. Utifrån uppsatta mål, affärsmodeller och strategier arbetar vi gemensamt mot att kommersialisera och internationalisera ert företags lösning på större marknader.

 Som deltagare får du tillgång till:

 • BizMaker, Bosch Rexroth, IBM och BAE Systems Hägglunds affärsrådgivare, nätverk, branschkompetens, teknik och testmiljöer
 • IBMs kraftfulla plattformar för utveckling av applikationer baserade på IoT, AI, big data m.m.
 • Stöd för paketering av erbjudande och affärsmodell
 • Stöd för att hitta finansieringslösningar och investerarkontakter
 • Behovsstyrda insatser, t.ex. rådgivning inom patent och IPR-frågor samt juridiskt stöd vid avtalsskrivning
 • Seminarier och workshops
 • Lokala, regionala och internationella event och nätverksträffar

VEM KAN ANSÖKA?

Kunskapsintensiva företag med målsättningen att kommersialisera sin innovation och skapa värde relaterat till industrin, dess processer eller produktion. För att kvalificera till programmet ska du redan idag ha en innovation med koppling till industrin eller kunna identifiera det som ett nytt marknadsområde.

Dessutom har vi följande kriterier:

 • Företaget ska ha en produkt eller tjänst som är eller står mycket nära en marknadsintroduktion
 • Företagets innovation ska ha tillväxtpotential och vara skalbar på internationell marknad
 • Företaget ska kunna satsa minst 40 timmar per vecka på sin affärsutveckling inom programmet
 • Företagets organisationsnummer får ej ha funnits registrerat i mer än fem år
 • Företagets grundarteamet måste äga bolaget till 75%, utdelning till ägare får ej ha skett

 

KONTAKT

Johan Vestberg, BizMaker
070 669 74 59, johan.vestberg(@)bizmaker.se

IP, SEKRETESS OCH ANTAGNINGSPROCESS

Vi värnar om dina immateriella rättigheter och all IP stannar hos dig som upphovsmakare. Vi arbetar under strikt sekretess och all information behandlas konfidentiellt. I den första ansökan beskriver du endast kortfattat din innovation. Om du går vidare kommer vi att kontakta dig för kompletterande underlag. I samband med detta får du även tydlig och skriftlig vägledning kring vad som gäller avseende sekretessen för din innovation. Räkna med att avsätta ett par dagars arbete för affärscoachande samtal och kompletteringar om din ansökan går vidare.

 

 

Antagna företag förväntas delta på gemensamma heldagsträffar:

 • Introduktion, handlingsplan
 • Finansiering, affärsmodell
 • Marknadskommunikation och hållbarhet
 • Strategi för tillväxt
 • Internationella affärer
 • Avslutningsdagar

 

KOSTNADER OCH FINANSIERING

Avgiften för att medverka i Future Industry Accelerator är 10.000 kr + moms. Ni står själv för resor, logi och omkostnader för ert företags deltagande.

Ni erbjuds hjälp att hitta rätt typ av finansiering för att skala upp ert företag utifrån era behov. Vi investerar dock inte själva i ert bolag och tar därmed inte heller ut något ägande vid medverkan i programmet.

HAR DU FRÅGOR?

Kontakta:
Johan Vestberg, BizMaker
070 669 74 59, johan.vestberg(@)bizmaker.se

FUTURE INDUSTRY ACCELERATOR STARTUPS 2021

ATLETOR

Lokaliserar och plockar ner drönare på ett säkert sätt.

BITI

Utvecklar praktiskt produktions- och planeringsstöd med hjälp av AI.

GIMIC

Hjälper industriföretag att automatisera sina visuella kontroller via AI.

Program partners:

Bosch Rexroth i Mellansel utvecklar, producerar och levererar hydrauliska drivsystem och tjänster globalt under produktvarumärket Hägglunds.

BAE Systems levererar några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar, flyg och säkerhet. Vi har omkring 85 000 kvalificerade medarbetare i mer än 40 länder. Genom att vi arbetar tillsammans med kunder och lokala partners, levererar vi produkter och tjänster med militär kapacitet, som skyddar människor och den nationella säkerheten samt säkrar viktig information och infrastruktur. BAE Systems Hägglunds fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen. Våra främsta produkter är medeltunga stridsfordon (CV90), bandvagnar (BvS10), stöd och support samt elhybrida drivsystem för den civila marknaden. Pålitlig, Innovativ och Djärv är ledorden för vår verksamhet.

IBM är ett kognitivt lösnings- och molnplattformsföretag som arbetar med digital transformation av företag och branscher. Med verksamhet i över 170 länder och med innovation som en central del av vår strategi levererar IBM branschanpassade lösningar inom kognitiva tjänster, moln, big data och analys, säkerhet, mobilitet och samverkan. Vi verkar i skärningspunkten mellan teknik och affärsverksamhet. Det gör det möjligt för oss att förändra världen vi lever i. Våra kunder jobbar för att lösa upp städers trafikproppar, hitta botemedlet för cancer, förbättra säkerheten i mathantering, minska olika typer av risker och inte minst arbetar de för att ta hand om sina egna kunder, anställda, medborgare och patienter på bättre och mer individanpassade sätt. Att vara en nödvändig organisation i skapandet av en smartare planet är vår mission.

Industrifonden är en svensk venture capital-investerare med bas i Stockholm. Under fyra decennier har fonden investerat i nystartade nordiska bolag som bygger på ny teknologi, vetenskap och innovativa affärsmodeller. Våra tre investeringsområden är Life Science, Deep Tech och Transformative Tech. Genom att investera och vara aktiva ägare bidrar vi till att ny forskning och banbrytande idéer förverkligas och skapar långsiktig nytta för samhället. Vi är en oberoende stiftelse som investerar från egen balansräkning. Det ger oss en unik ställning och gör det möjligt för oss att vara långsiktiga.

Industrifondens investeringsteam består av teknik- och vetenskapsentusiaster med en aptit för allt från disruption av värdekedjor till nanoteknologi och nya läkemedel. Med våra investeringar avser vi att bana vägen för nya paradigm. Lyckade exempel är Arcam inom additiv tillverkning, Oatly inom klimatsmart mat och Nuevolution inom metoder för läkemedelsutveckling.